2011. február 2., szerda

Gazdagság és tisztaság

Gazdagság.  E szó hallatán mindenkinek más ugrik be.
Ma meglátogattuk a barátnőm osztálytársát, akik egy toronyházban laknak. Otthon a toronyház említésekor egy koszos kis lakásra gondolunk, ám itt Hong Kongban különböző fajtájuk van:

1.Magas toronyház, ahol a lakások TÉNYLEG kicsik és koszosak, ám bennük az emberek nem azért laknak ilyen helyen, mert igénytelenek, hanem mert a havi bér borzasztóan sok.
2.Pár emeletes ház: ilyen csak a nagyon gazdagoknak van, mert kevés a hely és sok az ember, tehát nem engedhetik meg maguknak a családi ház méretű lakokat.
3.Kb. 7 emeletes ház, ahol minden szinten pár család lakik. A folyósón nem látszik, hogy milyen hangulatosak ez a helyek, de belépve meglátjuk a takaros szobákat és a szobákat betöltő hangulatosságot.

Persze a városnak családi házak nélkül is megvan a maga hangulata. Mivel ma van kínai újév, ezért az itt lakók tavaszi nagytakarítást végeztek, majd mindent kidíszítettek. Bármerre járunk legalább utcánkét egy kiteregetett alsónadrágba vagy éppen terítőbe ütközünk.

A díszítés igen csicsás, bár erős jellemre utal. A piros szín dominál, de a rózsaszínből sincs hiány. A következő képeken saját fotóinkat láthatjátok a díszítésről:



Végül de nem utolsósorban pedig említeni szeretném azt a mérhetetlen tisztaságot, mely a városban uralkodik. A legszegényebb részektől elkezve a drága üzletekig egy porszem sincsen, s aki beteg, az természetesen maszkot hord, nehogy megfertőzze a társait.


Utoljára boldog újévet kívánok, ugyanis ma lépünk át kínában a nyúl évébe! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése