2011. február 4., péntek

Tüzijáték és "Fény-show"

Ittlétem hatodik estéjére esik a Hong Kongban tartandó óriási tüzijáték, tehát ma estére. A rendezvény az újév miatt lett megszervezve, s várhatóan a lakosság nagy része figyelemmel fogja kísérni. Mivel a barátnőm családja sem vett részt még ehhez hasonló eseményen, nem tudjuk pontosan, mennyi ideig tart, s hányan lesznek. Itteni idő szerint 8-kor keződik ( az időeltolodás 7 óra, tehát otthon délután 1), s mi valószínűleg a Hong Kong-i szigeten található IFC-ről fogjuk megnézni. Itt ugyanis minden épületnek megvan a saját neve. Először úgy terveztük, hogy a szárazföldről nézzük, ám eszünkbe jutott, hogy biztos nagy lesz a tömeg.
Otthon, mint tudjuk augusztus 20.-án láthatjuk a legnagyobb tüzijátékot. Régebben nagyon vártam a látványosságot, most viszont úgy gondolom, hogy a lövedékekre elköltött pénzt, fel lehetne ajánlani segélyszervezeteknek, mert nem hiszem, hogy a fél órás esemény meghatározó történés lenne bárkinek az életében. Tavaly, mivel az állam nem akart tüzijátékot csinálni, egy magán ember szervezte meg. Igaz nem volt olyan hosszú, mint amihez hozzá voltunk szokva, de a kilőtt rakéták gyönyörűek voltak.


A tüzijátékon kívűl, itt Hong Kongban minden este lejátsszák a "fény-showt". Ez egy zenévál járó látványosság a parton, mikor minden épület kivilágosodik, bemutatkozik és a sötét éjszaka is fénybe borul. A táncoló fények nagyszerű hangulatot létesítenek, s jó esti programnak számít.


Ezen a pár képen az elmúlt évek magyar tüzijátékát láthatjátok:




foto:google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése